Меню

-> Община Лозница
-> Администрация
-> Работно време
-> Новини
-> Общ устройствен план на Община Лозница
-> Устройство на територията
-> Дирекция "Финанси и бюджет"
-> Екология
-> ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ
-> Концесии
-> Избори 2017 г.
-> Избори 2018 г.
-> Избори 2019 г.
-> Евроизбори 2019 г.
-> Политика по управлението
-> План за развитие 2007-2013
-> Общински план за развитие 2014-2020
-> Профил на купувача
-> Общинска собственост
-> Етажна собственост
-> Публични регистри
-> Заповеди
-> Обяви
-> Проекти
-> План бедствия
-> Достъп до информация
-> Политика за защита на личните данни
-> Социални дейности
-> Стратегия за интегриране на малцинствата
-> Образование и култура
-> Културен календар
-> Фото галерия
-> Търсене
-> Времето днес
-> Проект "Ръка за ръка"
-> Проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Лозница и Община Самуил"
-> Декларации по чл.12 от ЗПУКИ
-> Декларации по чл.35 ал.1 т.2 от ЗПКОНПИ
-> План за интегрирано развитие 2021-2027

Комуникация

Сигнали за корупция

Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Танцова група ”Етнопалитра” към ОДК гр. Лозница се завърна от Република Турция

   news: obrazovatelna_integracia.PNG

   На 26-ти април към 19.00 часа, 19 деца от Танцова група ”Етнопалитра” към ОДК гр. Лозница се завърнаха от Република Турция с много приятни впечатления и преживявания.Визитата на групата бе участие в официалните празничните програми на 17-тия Международен детски фестивал в община Газиемир-Измир от 21 до 26 април включително.Поканата за участие беше изпратена лично от Кмета на община Газиемир,  тъй като община Лозница е побратимена община на града от 2009 г. 
Още през м. март започна и подготовката на колоритния танц”Етнопалитра” към който бяха включени и децата от Танцова група”Танци на етносите и народите” към НЧ”Христо Ботев” с. Веселина с „Варненски танц”.Хореографите и ръководителите на двете групи усилено работиха и създадоха  танц,  пресъздаващ живота и бита на четирите етноса от община Лозница,  живеещи в мир и разбирателство години наред. С голям професионализъм и много труд беше  проектиран и реализиран общ танц на двете групи, а красивите костюми, музиката и танцът впечатлиха всички участници, гости  и местни хора на фестивалната програма.


     Танцовата група участва на различни места на гр. Газиемир, но най впечатляващо беше участието в официалната фестивална програма на 23 април на фестивалния площад на гр. Газиемир, където се събраха хиляди жители  и много деца.12 детски групи от различни държави като Китай, Литвания, Чехия, Русия, България, Македония, Северен Кипър, Румъния , Турция, Азарбейджан,  подариха на измирските деца прекрасни мигове с различните си  фолклорни и народни танци и песни.
Децата посетиха Кмета на община Газиемир Халил Ибрахим Шенол, Каймакамина на града, както  имаха  и възможност да посетят и дома на Дева Мария, туристическото селище Шириндже и много други красиви места на гр. Измир.Идеята на фестивала е увеличаване на културния диалог и създаване на нови приятелства между децата от различните държави.23 април е официален празник на Република Турция, затова, че  през 1920 г. се  създава  Великото народно събрание на страната и затова, че  Ататюрк подарява точно тази на децата на Република Турция като Международен ден и празник на детето.
 В община Газиемир – Измир празникът се празнува за 17-ти път.Традициите в страната са силни и празниците ще продължат и занапред със същия дух и идея за приятелство и сътрудничество между децата от цял свят.

Коментари

Няма добавени коментари.

Напиши коментар

Моля влезте, за да коментирате.

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.