Танцова група ”ЕТНОПАЛИТРА” към ОДК гр. Лозница със специално участие за Бабинден
Публикувана от Admin на February 22 2014 20:05:29

Разширена новина

news: obrazovatelna_integraciq.PNG

На 21 януари в ресторант ”Лоза” от 17.30 жителите на гр. Лозница отбелязаха Бабинден. Ресторантът беше препълнен от много майки, баби, здравни работници и гости от общината и други институции.

 

Празникът започна с поздравително слово от г-жа Светла Миланова – Председател на съвета на жените в гр. Лозница, след което беше поднесена поздравителна телеграма от името на г-н Айхан Хашимов – Кмет на община Лозница.

 

По традиция беше пресъздаден обичаят поливане на вода  на ръцете на акушерката. По-възрастната акушерка предаде щафетата на по-младата.


     

 

Тържеството беше съпроводено с много музика и настроение.  Програмата  беше много богата на сценки, стихчета, песни и танци като най-вълнуща  беше програмата на детската градина, която просълзи присъстващите майки и баби.

 

След почти 40 минутната програма на детската градина последваха танци от танцовите състави към ОДК гр. Лозница.

 

Зрителите с голям интерес гледаха танца на мажоретките и етнотанца”Етнопалитра”, който е по проект”Културното многообразие в община Лозница” , финансиран от Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

 

Това е втори проект на ОДК гр. Лозница, финансиран от ЦОИДУЕМ, а танцовият състав е дейност надграждащ  и продължаващ обучението на деца и ученици от етническите малцинства в изучаване и усъвършенстване на характерни танци.