Меню

Комуникация

Сигнали за корупция

Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

ДВЕ ТАНЦОВИ ГРУПИ ОТ ОБЩИНА ЛОЗНИЦА СЕ ЗАВЪРНАХА ОТ РЕПУБЛИКА ТУРЦИЯ

Танцова група „Етнопалитра” и Танцова група ”Танци на етносите и народите” към ОДК гр. Лозница се завърнаха от Република Турция след успешно участие  в 18 -ия Национален и Международен детски фестивал.

Танцовите група участваха с ансамблово участие  във фестивала по покана на Кмета на община Газиемир – Измир -инж. Халил Ибрахим Шенол.

Визитата им в Измир беше от 20 до 26-ти април 2015г. като всеки ден групата имаше участие в различни райони на община Газиемир.


     

Официалното им участие беше на 23 април от 18.00 ч. във Фестивалния площад на община Газиемир, който започна с дефиле на всички групи от община Газиемир до Фестивалния площад.

Двете танцови групи представиха „Сватбарска ръченица” и „Шопски танц” в едно.  Проектът на танца беше разработен  и реализирани от двамата балетмайстори на Капански ансамбъл гр. Разград и ръководители на двете групи г-н Румен Иванов и Алипи Алеков. Това е втори съвместен проект на една обща творческа продукция, с който  двете  танцови групи, участват на Международни сцени, който е много успешен и който доказва, че съвместната екипна работа води до високи успехи.

Двете танцови групи освен своите художествени ръководители бяха придружени и от официална делегация, които посетиха Кмета на Газиемир, Каймакамина и заместник кмета в район Сарнъч.

Децата и гостите бяха много топло посрещнати от домакините, а също така в рамките  шестте дни им беше направена специална програма с посещение на различни места като античния град Ефес, туристическото селише Шириндже, Дома на Дева Мария, свободната безмитна търговска зона на Измир, голямото панаирно градче и други известни места, които децата и техните ръководители няма да забравят никога.

На 30 април Ансамбъл „Младост” гр. Лозница и част от общинската администрация гр. Лозница начело с Кмета на община гр. Лозница г-н Айхан Хашимов ще посетят отново община Газиемир - Измир с цел преподписване на побратимяване на двете общини Газимер- Измир и Община Лозница. Съвместно с това двете общини ще организират концерт в който участие ще вземат местни групи от община Газишемир - Измир и ансамбъл”Младост” към НЧ”Пробуда-1912г.” гр. Лозница.

Коментари

Няма добавени коментари.

Напиши коментар

Моля влезте, за да коментирате.

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.