Меню

Комуникация

Сигнали за корупция

Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Гр. Лозница- част от международно състезание по спортно ориентиране

На 01.05.2015г .гр. Лозница беше част от  поредното издание на международната купа „Вариант 5” – най-голямото клубно състезание в България – 4 старта – 2, от които, носеха точки за световната ранглиста. Проявата събра над 700 участника от 10 държави, които имаха възможността да бягат и определят победителите в нощния старт, спринта, средната и дългата дистанции. По време на тези 4 вълнуващи дни ог 30 април до 03.05.2015г.  участниците, както и техните треньори и спътници имаха възможност да се повеселят и разкършат на традиционната „вечер на ориентировача”.
 
Малко преди награждаването децата от Танцова група” Танци на етносите и народите” към НЧ „Христо Ботев-1931г.” с. Веселина и децата от ТГ”Етнопалитра”към ОДК гр. Лозница поздравиха всички участници със своето ансамблово изпълнение на „Сватбарска ръченица” и „Шопски танц”  по хореография на Румен Иванов и Алипи Алеков.

Средната дистанция (02.05) се проведе в района на село Дралфа, където районът беше много разнообразен и предизвикателен. В първата и последната част маршрутите преминаваха в гора с намалена видимост и по-трудна проходимост, докато в средата състезателите имаха възможност да се насладят на много чиста и приятна за бягане гора.


       
В последния ден от купа „Вариант 5” (03.05) се проведе и дългата дистанция „Трофей Търговище”, която също носеше точки за световната ранглиста, а освен това внушителен награден фонд очакваше призьорите в елита. Организаторите бяха избрали доста тежък район за този старт и всички маршрути имаха висок процент изкачване. първите трима в своите групи.

В състезанията взеха участие много голям брой деца на възраст до 16 години – около 300, което е една от основните цели на организаторите. През последните години „Вариант 5” имаше възможност да подкрепя клубовете, които участват с повече деца в тази възрастова граница, покривайки стартовите такси, разходи за път, а дори и давайки премии за всяко дете, което участва. Човекът, който стои зад покриването на тези разходи всъщност е швейцарец и се казва Кристиан Фийхтер.

Коментари

Няма добавени коментари.

Напиши коментар

Моля влезте, за да коментирате.

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.