Меню

Комуникация

Сигнали за корупция

Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Танцова група „Етнопалитра” към ОДК Лозница

На 23 април 2016 г. в зала „Света София” на Народното събрание се проведе заключителен концерт на второто издание на конкурсите „БУКЕТ”  в който участваха  и групи от община Лозница.
В раздел „Танцово изкуство” участваха ТГ „Етнопалитра” към ОДК гр. Лозница и ТГ „Танци на етносите и народите” към НЧ”Христо Ботев” с. Веселина, а в раздел „Музикално изкуство”  участва Детска фолклорна група „Родопски звънчета” към ОУ”Виделина” с. Сейдол.


И в двата раздела лознишките групи се класираха на по  трето място.
Танцът „Букет” на ТГ „Етнопалитра” към ОДК гр. Лозница и ТГ”Танци на етносите и народите” е микс от традиционни танци на етносите. В него посланието е:  толерантността и културното многообразие в съвместното съжителство и отношенията на различните етноси, живеещи в Лудгорието. Посланието на танца бе разбрано от публиката и журито и децата бяха възнаградени подобаващо  за своето прецизно  изпълнение.
Танцът беше създаден още през 2013г. по проект  към Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.  Хореографията е на Румен Иванов. По него още са работили и Алипи Алеков и Айше Реджеб – ръководители на групи към читалището в с. Веселина.  С него децата са се представяли както  на Национални, така и на Международни сцени.
Със своите звучни и мощни гласове и инструментални изпълнения децата от „Родопски звънчета” също спечелиха бурни аплодисменти от публиката. Това не е първата награда на групата, наскоро тя се завърна  от Национален конкурс „Диньо Маринов”  и със специална награда  за дебют и оригинално автентично изпълнение от Двореца на децата гр. София.

Коментари

Няма добавени коментари.

Напиши коментар

Моля влезте, за да коментирате.

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.