Меню

Комуникация

Сигнали за корупция

Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

ДВА ТАНЦОВИ СЪСТАВА КЪМ ЧИТАЛИЩА ОТ ОБЩИНА ЛОЗНИЦА И ТАНЦОВО ШКОЛА „ХОРЦЕ

ТШ „Хорце” към ЦРД - гр. Разград, ТГ „ТЕН” към НЧ „Христо Ботев-1931г.” с. Веселина и ТГ „Сладко настроение” към НЧ „Димо Арсов-1926Г.” с. Ловско участваха в Първия международен културен фестивал на изкуствата в гр. Бурса, Република Турция от 04.09.2018г. до 10.09.2018г. В рамките на 6 дни във фестивалната програма участваха танцови колективи и ансамбли от Сърбия, Македония, Гагаузия, Грузия, България и Турция. Концертите на съставите се проведоха в общините Нюлюфер и Мудания и бяха придружени от организирани дефилета и официални срещи с Кметовете на общините.

Най - интересното за всички участници във фестивала беше разучаването на местен танц „Атабар” под ръководството на хореографа Ойкюм Лимали, който се изигра масово всяка вечер след концертите.

В последната гала вечер на фестивала съставите бяха оценени и класирани по различни категории от компетентно жури, съставено от местни и чуждестранни специалисти в областта на танците и музиката.Като представители на Република България, групите от Разградско получиха много награди, сертификати и медали. Най-голямата награда за тях беше дипломата за най-красив и атрактивен костюм.

Събитието беше снимано от местната телевизия КЕНТ 16 ТВ и беше предадено на живо в 22 страни от света.

На сбогуване България получи официална покана за участие в ІІ-рия Международен фестивал от г-н Суат Инже – Директор на фестивала, който ще се проведе догодина по същото време.