Тържествени чествания на Националния празник в община Лозница
Публикувана от Admin на March 08 2015 21:35:25

Разширена новина

   Тържествените чествания на Националния празник на Република България в гр. Лозница, започнаха още в навечерието на 3-ти март.

   На 02.03.2015г. от 18.00ч.  в залата на НЧ „Пробуда-1912г.”Лозница,  Академичен танцов театър към ВСУ „Черноризец Храбър” гр. Варна изнесе тържествен концерт-спектакъл с разнообразна програма.

   Академичният танцов театър към ВСУ”Черноризец Храбър” гр. Варна гостува в Лозница по покана на Кмета на общината Айхан Хашимов.

   В програмата бяха показани много фолклорни и съвременни танци, които заинтригуваха лознишката публика. Аплодисментите не спираха в препълнената зала на читалището.

   Художествените ръководители проф. Петър Ангелов, д-р Мария Кърджиева, ас. Ивайло Иванов и Нина Козина бяха се постарали да съставят богата на фолклор и съвременни танци програма с която да грабнат сърцата на лознишката публика.Тържествата в Лозница продължиха и на самия 3-ти март.


     

   От 15.00ч. в залата на читалището тържествено беше внесено националното знаме и след официално откриване започнаха концертите на местните групи. Концертната програма продължи почти два часа, поради многобройните участници. Всички читалищни колективи и групи бяха подготвили най-добрите си песни, танци и музикални изпълнения.

   Тържествата за 3 –ти март тази година бяха много по-богати и разнообразни от всеки друг път.
   По информация от Дирекция „Образование и култура” на община Лозница, годишната програма за развитие на читалищните дейности  и Културният календар на общината са  много по-богати от всяка друга година на културни събития, фестивали и събори на местно и общинско ниво.